Het voor laatste dammetje

 

wegdam

 

 

 

Ja het laatste dammetje bij het gasstation is nu ook verdwenen. Volgens de provincie het gevolg van het een op een uitvoeren van de plannen van medio jaren 90 van de vorige eeuw.

 

Dit dammetje gaf jarenlang toegang tot het Bentwoud. In feite was het geen dammetje, maar een stuk slotgracht wat nog niet was gegraven. Ter voorkoming van grote recreatiestromen aan de zuidzijde van het bos, scheef de provincie Zuid Holland.

 

Altijd al het plan geweest volgens de provincie Zuid-Holland: "Vanuit het extensieve karakter van het bewuste deel van het Bentwoud zullen er een beperkter aantal verbindingen terugkomen. Zoals gezegd, dit was altijd al het plan. Aan het aanleggen van nieuwe overbruggingen van de moeraszone hangt uiteraard wel een prijskaartje."

 

Dus 20 jaar de tijd gehad om te sparen voor een bruggetje. Hoeveel geld heeft het Bentwoud de belastingbetaler wel niet gekost? In de nota Bosplan Bentwoud 1995 wordt al een bedrag genoemd van 175 miljoen euro. Dat betekent dat elke inwoner van Nederland er 10 euro heeft betaald, maar deze inwoners zijn niet meer welkom. Recreatie is alleen voor de inwoners van Zoetermeer en Alpen ad Rijn. Ja die hebben goed voor zichzelf gezorgd.

 

 

haten

 

 

De voorlaatste dam.

 

 

Ook dit dammetje moest er aan geloven. De gemeenten staan met de rug naar elkaar, schrijft de provincie en leunt verder achterover.

 

 

Democratie net een dammetje te ver